Рівне потопає. У самісінькому центрі міста під водою опинилися підземний перехід і розважальний заклад. Найімовірніше — через пориви труб, кажуть комунальники. Хто винен у повені, поки що не встановили. Тож і збитків компенсувати поки нікому.

Підземний перехід на розі вулиць Міцкевича та проспекту Миру опинився у воді. Вже втретє у цьому місяці його затоплює. Підприємці, які торгують там, викликали працівників Рівне облводоканалу. Останні частину води відкачали, а іншу залишили продавцям.

Заступник директора Рівне облводоканалу Віктор Лотюк у телефонній розмові сказав, що комунальне підприємство у затопленні не винне. Причина — зношений водопровід. Згідно із законом збитки підприємцям має відшкодувати власник підземного переходу. Продавці ж — іншої думки. Кажуть, не знають, хто їм ліквідує збитки.

Затопило сьогодні й ресторан "Гламур", що на Соборній. Рівень води тут сягнув більше метра. У воді опинилися меблі, техніка та декор. Власник закладу Олег Хижняк оцінює збитки щонайменше у тридцять тисяч доларів. Відновлювати заклад за власний рахунок він не збирається.

Причиною затоплення ймовірно став прорив труби у підвалі будинку. Персонал ресторану в один голос запевняє: аварія сталася ще вчора. Одак знайти винних у тому, що вона повторилася, так і не вдалося. Працівники водоканалу кажуть: то не їхня ділянка роботи.

Працівники ЖКП "Центральне" провину на себе також не беруть. Запевняють: вони тут ні до чого.

Пошкоджену частину труби комунальники замінили. Однак чи не станеться порив в іншій частині водопроводу — не гарантують.