Пам'ятає ще Сталіна та Гітлера, а коли йому було 9 років - розпочалася Друга світова війна. А сьогодні йому 90 років і він був змушений покинути рідну домівку, через війну. Переселенець з Харківщини приїхав на Рівненщину, бо росія повномасштабно вторглась в Україну. 17 жовтня у дідуся ювілей. І хоча він його зустрічає далеко від рідного Чугуєва, зате його прийшла привітати вся родина. І наша Ольга Данілюк. Історія переселенця-ювіляра - далі у сюжеті.

Про те, що на 90-річчя ми братимемо у нього інтерв'ю, Михайло Філіпович навіть і не здогадувався. Дідусь просто приїхав на ранкову прогулянку в одне із улюблених місць Рівного.

Рідні підготували для іменинника святковий торт. Вітають його сьогодні у Рівному, на озері Басів Кут. Щоправда це ще не все сімейство ювіляра.

Потому усі ідуть смакувати торт.

Різати доручають голові сімейства. А поки найменші ласують солодким, Михайло Філіпович розповідає про своє життя. Вперше його війна застала у 9-річному віці. Щоправда на той час батьки чоловіка уже були далеко від України - в Киргистані.

Втратив на тій війні чоловік брата. Коли ж підріс, повернувся на Україну і 27 років прослужив в авіації. Завдяки хорошій фізичній формі, вже 50 років намагається не пропускати жодного спортивного марафону.

Взяти участь планує і в спортивному марафоні присвяченому перемозі України.

Несподівано розмову перебиває правнук Михайла Філіповича. Хлопчик показує дідусю свою улюблену іграшку.

Ще хвильку дідусь грається із правнуком, після чого піднімається аби помилуватися природою навколо.

Потрапив Михайло Філіпович у Рівне завдяки внуку. Який, тільки но почали лунати вибухи, вивіз родину з Чугуєва у відносно безпечне місце.

У Рівному велика родина мешкає у різних мікрорайонах. На Харківщину повертатись поки не планують, хоча їхнє житло вціліло. Сім'я чекає остаточної перемоги України і тоді поїдуть у рідний Чугуїв.

Читайте також: Жителя Дубенщини нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня