21-річного Андрія затримали працівники Острозького райвідділу міліції. Правоохоронці кажуть: цей хлопець, який був у Межиріцькому чоловічому монастирі, викрадав пожертви прихожан і золоті вироби, які люди залишали біля чудотворної ікони Божої матері.

Микола Бондарчук, начальник Острозького МВ УМВС України в Рівне нській області: "Нещодавно в поле зору оперативних співробітників сектору карного розшуку Острозького міськвідділу міліції потрапила молода особа чоловічої статі, яка тимчасово проживала в Межиріцькому монастирі. Як з’ясувалося, саме він неодноразово скоював крадіжки грошей та золотих виробів, які дарували прихожани. У даний час доведено його причетність до шести крадіжок – золотих виробів вагою 50 грамів та близько 2000 гривень".

У Межиріцький монастир Андрій потрапив з Хмельницької області. У свій 21 рік він уже встиг підсісти на наркотики. Батьки хлопця сподівались, що у монастирі він отямиться і почне життя спочатку. Так само думали і монахи.

Отець Федір, настоятель монастиря: "Спочатку він старався, намагався покращити своє життя через покаяння. Він ще не встиг стати послушником, був у нас робочим. Зазвичай для цього має пройти певний період, доки людина доведе свою готовність бути з Богом. Андрій за рік показав себе не дуже з хорошої сторони. Щоправда, був працелюбним. Виконував оздоблювальні ремонтні роботи. Однак часто під різними приводами залишав монастир, казав, що їде провідати рідних чи у інших справах. Ми йому не забороняли, але, зважаючи на таку поведінку, не поспішали зараховувати його до послушників. Відверто кажучи, навіть не думали, що він може так вчинити…"

Своїми вчинками хлопець потрапив у немилість не лише до священнослужителів, а й до працівників міліції. За фактом крадіжок проти нього порушили кримінальну справу. Спокутувати свою вину Андрію доведеться в тюрмі, а поки триває слідство, хлопець у слідчому ізоляторі.