Делегація від Рівненщини в Люблінському воєводстві обговорла з польськими колегами можливість будівництва на прикордонній території логістичного центру для експортерів.

Повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

За словами Віталія Коваля, на зустрічах з бізнесом до нього часто звертаються підприємці, які зауважують про великі черги на кордоні із Польщею під час експорту продукції.

Причина — низька пропускна здатність переходів через невідповідність широкої української і вузької європейської залізничних колій.

Як зазначають, одним із виходів з ситуації є будівництво перевантажувальних комплексів у Польщі. Адже у них є два залізничні напрямки із широкими коліями. І будівництво таких баз спільно із польськими партнерами допоможе вирішити проблему. Це збільшить конкурентоздатність української продукції. В тому числі, вирощеної на Рівненщині.

«Наші польські колеги представили три варіанти земельних ділянок, від 6 до 13 га, де проходить широка залізнична колія. Працюємо далі над пошуком інвесторів. Невдовзі презентуємо пропозиції Люблінського воєводства для бізнесу Рівненщини», - підсумував Віталій Коваль.

Читайте також: Рівненщина перейматиме досвід альтернативної енергетики у Польщі