Профілактику, діагностику та лікування соціальних інфекційних хвороб в області сьогодні вчергове обговорили на засіданні ради з питання ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та гепатитів при Рівненській ОДА.

Перший заступник голови Рівненськї ОДА Сергій Подолін зазначив, що під час воєнного стану ці питання стали ще актуальнішими. У групі ризику - поранені військовослужбовці, які лікуються в наших закладах, ВПО після зґвалтувань, медики, рятувальники.

«Під час воєнного стану питання протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу постало ще гостріше. Оскільки триває евакуація громадян зі сходу нашої країни, важливо звернути увагу на раннє виявлення соціальних інфекційних хвороб. У кожній громаді повинна працювати програма, яка дозволить виявити та пролікувати ці віруси. Вкотре наголошую причетним, що питанням виявлення повинна займатись первинка», - сказав Сергій Подолін.

На засіданні проаналізували проведення профілактики, діагностики та лікування соціальних інфекційних хвороб в області. Обговорили можливість збільшення кількості швидких тестувань. Пропрацювали алгоритм доконтактної і постконтактної профілактики ВІЛ-інфекції.

Сергій Подолін також додав, що люди, які переїхали з іншого регіону, мають змогу на Рівненщині пройти відповідну діагностику або продовжити лікування.

Нагадаємо, що в Україні працює загальнонаціональна гаряча лінія з питань ВІЛ/СНІД: 0 800 500 451.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: