Рівненщина активно готується до опалювального сезону. Переймають досвід у областей, які постраждали від війни, а також у сусідніх регіонів. 120 учасників з різних куточків Рівненщини та України зібрались на третій регіональний форум ОСББ. Про його особливості, далі у сюжеті.

Голови ТГ та ОСББ, бізнес, обласна влада та представники Сумщини і Львівщини, зібрались у Рівному на форум. Учасники з сусідніх областей розповіли, як вони готуються до зими.

Також мізкують як не втрачати тепло. Вже мають кілька дієвих, елементарних порад для всіх мешканців будинків.

Наразі здійснюється підготовка житлового фонду до експлуатації в осінньо-зимовий період 2022-2023 року. Попри важкі умови воєнного стану, будинки готують. Мешканцями ОСББ витрачено на ці заходи понад 3,6 млн грн.

На Рівненщині діє Комплексна програма енергоефективності, яка підтримує ОСББ. У минулому році було відшкодовано 300 тис грн для ОСББ-учасників програми «ЕНЕРГОДІМ». На 2022 рік заплановано виділення коштів в рамках цієї програми у розмірі 3,5 млн грн.

На сьогодні показник готовності області до зимового сезону складає 98%. Переймають досвід і з інших областей України, які постраждали від війни.

До слова, міжнародні організації надали Україні понад 1 млрд грн на відновлення соціальної сфери та термомодернізацію. 

Читайте також: Учителі та школярі Рівненщини поступово повертаються з-за кордону