Фото ілюстративне
27 серпня церква вшановує пам’ять пророка Михея. Також у цей день у світі відзначають Всесвітній день прощення, Всесвітній день проти викорінення видів. В Україні 27 серпня 2022 року відзначають День авіації України - професійне свято військових і цивільних авіаторів, працівників авіаційної промисловості і транспорту, який щороку святкується в останню суботу серпня.

ЯКЕ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО 24 СЕРПНЯ

Церква вшановує 27 серпня пам’ять пророка Міхея. Він походив із числах “менших” пророків. Жив у Марасфі, що південніше від Єрусалиму. Майже 50 років він був у пророчому служінні і застав багатьох правителів.

Був автором пророчої книги та одним із тих, хто стояв біля витоків спрощення іудаїзму.

Викриття та передбачення пророка Михея стосувалися як царя, так і Ізраїльського царства. Він передбачав лиха, що загрожували Ізраїльському царству під час його руйнування і Юдеї під час навали царя Сеннахерима асирійського. Йому ж належить пророцтво про народження Спасителя світу. Мощі його були знайдені в IV столітті н.е. в Варафсатіі.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

27 серпня, іменини відзначають власники таких імен: Олександр, Олексій, Аркадій, Василь, Володимир, Єва, Євдокія, Матвій, Микола, Федір?.?

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

Цей день у старовину було заведено називати Міхеєм Тиховієм, оскільки зазвичай спостерігали за вітром: якщо він тихий і спокійний, то осінь буде сонячною, а якщо швидкий і стрімкий – слід чекати негоди.

Звертали увагу на журавлів. Якщо птиці потягнулися клином на південь – це означало, що до середини жовтня вдарить мороз. Якщо ж журавлі спокійні і не встають на крило, зима прийде пізніше звичайного.

Червона ранкова зоря — до сильних вітрів.

Тихий вітер — осінь обіцяє суху і сонячну погоду.

Якщо день безвітряний, то у вересні практично не буде опадів.

Сильний вітер після довгого затишшя - до дощу.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ В ЦЕЙ ДЕНЬ - 25 СЕРПНЯ

Не рекомендується 27 серпня вживати спиртне.

Не слід кому-небудь розповідати про свої погані сновидіння.

Господиням не варто возитися з тістом.

На Міхея-Тиховія не можна лінуватися.

Не можна шуміти, лаятися і кричати — на Матвія-Тиховія потрібно дотримуватися тиші.

Заборонено ходити на риболовлю.