Там вже два тижні як розпочали будівництво першої черги сільської школи. На це в столиці виділили 18 мільйонів гривень, аби вже з початку нового року три сотні берестівських школярів сіли за парти не в аварійній старій школі - а в сучасній новій.

Півтора роки школа в селі Берестя Дубровицького району аварійна. В лютому 2010 одна із зовнішніх стін відійшла від будівлі. Тепер перекриття, щоб воно не впало на голови, тримає 26 кубів сосни. Уроки ніхто не відміняв. Будівельники запевнили – безпеці школярів нічого не загрожує.

Мала клопіт з уроками в трьох різних приміщеннях і завуч школи.

Поряд аварійної школи ще в 2004 році заклали фундамент нового навчального закладу. Але щоб збудувати школу повністю – грошей забракло. Про будівництво згадали цьогоріч. З державного бюджету виділили 18 мільйонів гривень. До кінця цього року обіцяють збудувати тільки половину школи, у наступному домурують корпус з їдальнею, спортивною та актовою залами. Крім цього, нову будівлю грітимуть не грубки, а батареї.

Нова школа на 550 учнів у селі Берестя коштує 24 мільйони гривень. Загалом на Рівне нщині є 20 аварійних шкіл, порахував голова області. Планує до 2015-го замість них збудувати нові.

Відповідно до програми, до кінця цього року здадуть першу чергу школи у селі Берестя та Мульчиці у Дубровицькому районі, а ще учні дочекаються школи в селі Будераж Здолбунівського району.