На Рівненщині брати - переселенці з Ірпеня опановують ковальське мистецтво і допомагають збройним силам України. Вони кують скоби для військових. Роблять це під керівництвом досвідченого коваля. Переселенці професію опанували "з нуля". Навчились виготовляти пластини до бронежилетів, саперні лопати та різний сільськогосподарський інвентар.

Переселенець Василь Мисюра демонструє, як виготовляються скоби для військових. Робить їх він разом із місцевим ковалем Сергієм та братом Віктором.

За остані два дні майстрам вдалося зробити тисячу таких скоб для скріплення дерев’яних колод на бліндажах.

Та окрім скоб майстри виконують різноманітні замовлення від військових. Це пластини для бронежилетів, сковорідки, саперні лопати та сокири. Усе максимально якісне.

Робота майстрів неодноразово довела свою надійність і на передовій. У цьому допомагає мотивуюча інструкція з експлуатації та досвідчений коваль Сергій Торуля.

Підтримують ковалів регулярно місцеві та підприємці. Однак є ще одна важлива потреба - наявність додаткових рук.

Відтак в середині серпня формуватиметься нова група за професією коваль ручного кування. Тут можна опанувати нову професію, допомагати громаді та армії зокрема. Для цього необхідно звернутися у навчальний центр служби зайнятості.

Читайте також: В Україні виявили новий різновид “Омікрону”