На Рівненщині розвивають меблевий кластер. Навіть в умовах воєнного часу запускають нові виробництва. Зокрема, на Острожчині відбулося відкриття ліній одного з підприємств. Що саме виробляють, та як це допомагає ЗСУ, дивіться далі у сюжеті.

Саме такими словами відкрив нову лінію підприємства меблевої галузі начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Після повної реконструкції тут буде більше 10 тисяч квадратних метрів виробничих площ і 1500 метрів квадратних під офісні приміщення. Очільник регіону впевнений, на прикладі саме цього підприємства чітко видно, як між собою взаємодіє місцевий бізнес, створюючи в області додану вартість на кожному етапі виробництва.

Компанія «Ескада-М» є виробником шпонованих плит. На сьогодні вона збільшила потужності. Компанію заснували ще 15 років тому, як дистриб'ютором меблевих товарів з-за кордону. Втім з часом засновники інвестували кошти і почали самі виробляти комплектуючі для меблевої галузі та експортувати їх за кордон.

Втім, компанія працює і для українських компаній та Рівненських зокрема. До прикладу, ДСП-плита з одного підприємства Рівненщини потрапляє на виробництво іншого на Острожчині. Це і є кооперація від якої залежать податки в області.

Керівники області тішаться від такої взаємодії влади з бізнесом. Тим більше, якщо інвестори не бояться вкладати кошти, відкривають підприємства, створюють нові робочі місця, забезпечують в регіоні соціальну стабільність, то це найкраща допомога ЗСУ.

 Читайте також: Саперів з Рівненщини нагородили за розміновування Київщини