Незабаром в Україні стартує основна сесія національного мультипредметного тесту. Цьогоріч, через повномасштабне вторгнення рф - це альтернатива ЗНО для абітурієнтів. Як будуть тестувати випускників на Рівненщині. Та які заходи безпеки запровадили - дивіться далі у сюжеті.

Вже в понеділок, 18 липня стартує основна сесія національного мультипредметного тесту. Цьогоріч, випускники шкіл, які мають намір вступити до вишів, складатимуть його замість звичного ЗНО.

 

Якщо раніше, тестування для абітурієнтів проходили, зазвичай, у різних освітніх установах, то відтепер буде у екзименаційних центрах. Їх адреса, а також час початку тестування будуть відомі виключно випускникам, у їх особистих кабінетах. Все з міркувань безпеки.

Підтвердили свою участь у тестуванні на Рівненщині майже 8 тисяч старшокласників. У екзаменаційних центрах їм створили усі необхідні умови: комп'ютерне обладнання та швидкісний інтернет. Однак найголовніше цьогоріч - це безпека. В приміщеннях, де відбуватимуться тестування - обов'язково повинне бути укриття, а в разі повітряної тривоги - у абітурієнтів з'явиться можливість перервати роботу, аби пройти до укриття.

Додаткова сесія національного мультипредметного тестування запланована на 16 серпня. Спеціальна пройде у період з 12 по 16 вересня.

Читайте також: На Рівненщині переселенців консультують мобільні групи