Грою богів називають Го у Японії. Втім опанувати її під силу кожному. У цьому запевняють учасники чемпіонату України з гри Го серед кадетів, який відбувся у Рівному. За перемогу впродовж двох днів боролися гравці віком від 7 до 12 років. Стежила за перебігом чемпіонату Марина Попова.

Грою богів називають Го у Японії. Проте організатори чемпіонату запевняють: опанувати її може кожен, адже правила гри прості. Головне - бути уважним та стратегічно мислити.

Юні гравці розповідають: спочатку Го стала їхнім хобі. І лише після перших змагань з’явився спортивний азарт. Тепер дошку та камінці не проміняють на жоден інший вид спорту. Позмагатися до Рівного приїхали здебільшого хлопці. Однак дівчата, хоч і в меншості, довели, що вони - гідні суперниці. Так обіграти призерку міжнародних змагань Камілу Ружанську з Києва вдавалося далеко не кожному.

Третє та друге місця у чемпіонаті вибороли рівнянин Сергій Клименко та одесит Віктор Ковальський. Переможцем став вихованець Рівне нського палацу Дітей та молоді Олександр Єрошкін. Саме він продовжить змагання на чемпіонаті Європи, що відбудеться у березні в Боснії та Герцеговині.