Такого висновку остаточно дійшли фахівці ветеринарної медицини. Нагадаємо, тиждень тому у Рівному неподалік залізничного вокзалу поверхня річки та берег виявилися вкритими мертвою рибою. А напередодні прокуратура області порушила кримінальну справу проти посадових осіб. Чи ліквідували вже всі наслідки лиха?

Минулої п'ятниці рівняни помітили вкритий рибою берег та поверхню річки Устя, неподалік залізничного вокзалу. Розповідали: дехто збирав на березі карпів, карасів, окуня, а ще знайшли чималих сомів та щук. А комунальні служби не зреагували, кажуть в обласній прокуратурі. І порушили кримінальну справу за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками Тресту зеленого господарства.

Як тільки кримінальну справу порушили — рибу одразу ж визбирали. Там, де протягом тижня була пожива чайкам і собакам нині прибрано. Усе обробили хлорованим вапном. Але можливий спалах інфекцій у міській СЕС не відкидають

Риба загинула, бо задихнулася — каже фахівець управління ветеринарної медицини. Роз'яснює: мешканці Усті зібралися чи не у найчистішому місці, яке ще й додатково киснем збагачує шлюз. Але через спеку та одноклітинні водорості його і тут забракло. Вирішальну крапку поставила буря: принесла у річку надто теплу дощову воду.

На березі спеціалісти нарахували 14 тисяч 220 рибин. Але є ще заморена: із дна Усті на поверхню піднімуться карасі та карпи.