5 років за ґратами. На Рівненщині водій, який п'яним в'їхав у чотирьох пішоходів, почув свій вирок. Мова йде про страшну аварію у Костополі. У жовтні 2020-го року серед ночі водій наїхав на компанію чоловіків. Вони у той момент перебували на проїзній частині. В результаті один чоловік помер на місці, інший потрапив до реанімації, ще двоє отримали травми. Більше про моторошну ДТП - далі.

Це місце, де більш ніж 2 роки тому, сталася страшна аварія. П'яний керманич промчався нічною вулицею Костополя та збив компанію чотирьох молодиків.

Внаслідок зіткнення один чоловік помер на місці, інший потрапив до реанімації, ще двоє отримали травми. У поліції повідомили - керманич був п'яний.

Сам же винуватець аварії у суді казав, що не пив.

Увесь цей час 33-річний костопільчанин перебував у СІЗО. Але він та його адвокат просили змінити міру запобіжного заходу.

Та, окрім важливих кадрів з камери відео спостереження, свої покази у суді надали і свідки, які бачили бійку на дорозі, а потім і зіткнення.

У момент наїзду автомобіля Андрій Катульський, який в результаті бійки лежав на дорозі, ще був живим.

Натомість, один із випадкових пасажирів, що в ту ніч вирішив підїхати з водієм, а нині обвинуваченим у справі, каже, з заднього пасажирського сидіння він бачив компанію людей та двох, зокрема, на проїзній частині.

Упродовж судових засідань винуватець почав частково визнавати свою вину, щоправда лише у частині порушення правил дорожнього руху, про це повідомив його захисник.

Родичі ж загиблого у ДТП Андрія Катульського впевнені, до аварії чоловік був живий, що підтверджували свідки та переконані, якби водій не летів з шаленою швидкістю, наїзду вдалось би уникнути.

Василь Федас, який намагався підняти з проїжджої частини вже нині загиблого Андрія Катульського внаслідок ДТП отримав забій мозку, закритий перелом плеча, відкритий перелом ноги та закриту травму черевної порожнини. Довгий час перебував в реанімації, отримав інвалідність.

Та вже у 22-ому році під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Днями прозвучав вирок.

Крім того, у справі задоволено також і цивільний позов потерпілих на загальну суму понад 180 тисяч гривень.Та попри це вирок законної сили ще не набрав. Сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Читайте також: У Рівненському районі вогнеборці ліквідували пожежу у приватному житловому будинку (ФОТО)