Голова житлово-будівельного кооперативу, житель Хмельницького, у 2015-2017 роках укладав з громадянами договори про пайову участь у будівництві житлового комплексу на вулицях Костромська та Гагаріна у Рівному та одержував від них особисто або на банківські рахунки Кооперативу кошти у вигляді пайових внесків.

Втім, отримавши гроші, замість того, щоб вкласти їх у будівництво нерухомості і виконати умови договорів, голова Кооперативу, зловживаючи своїм службовим становищем частиною коштів заволодів, а частину розтратив. Зокрема, встановили, що чоловік перераховував гроші на рахунки пов’язаних з ним підприємств, звідки пізніше їх виводив, таким чином легалізовуючи незаконні прибутки. Про це інформує Рівненська обласна прокуратура.

Загальна сума збитків склала майже 23 мільйони гривень. Слідством встановлено 36 ошуканих вкладників, які втратили гроші і не отримали обіцяної нерухомості.

Задля відшкодування збитків потерпілим судом накладено арешти на майно та активи обвинуваченого (його частки в інших підприємствах), зокрема йдеться про 8,5 мільйонів гривень

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: У Сарненському районі горів житловий будинок (ФОТО)