Вантажівку з одинадцятьма ялинками затримали працівники ДАІ у Сарнах. Документів на вантаж у водія не виявилось, тож дерева конфіскували. А міліціонери тим часом продовжують операцію “Новорічна ялинка”.

Головна мета – запобігти вирубанню дерев напередодні свят. На лісорубів правоохоронці вже склали 12 адмінпротоколів і вилучили майже 100 ялинок і сосон загальною вартістю три з половиною тисячі гривень. — Хотілося б застерегти тих громадян, які планують транспортувати хвойні породи. — Для цього їм потрібно мати документи, що підтверджують законність придбання ялин та сосон, — зауважила інспектор сектору охорони громадського порідку на території лісових масивів Рівне нського РВ УМВС Людмила Горбач. — А для продажу новорічних красунь слід подбати про наявність свідоцтва про підприємницьку діяльність та патенту на торгівлю, накладної на походження лісопродукції, сертифікату санстанції на вміст радіоактивних речовин та квитанції на оплату деревини.

Під час одного з останніх рейдів у Новоставському лісництві правоохоронці затримали чоловіка, який щойно зрубав ялинку. Григорія правоохоронці залишили не лише без подарунка для онука, а ще й склали на нього адміністративний протокол. Тепер чоловікові доведеться заплатити ще й штраф за зрубану ялинку. Володимир Мокляк, провідний інженер лісового господарства ДП “Клеванський лісгосп”: — Розмір штрафних санкцій у такому випадку становить від 85 до 420 гривень, а також нараховуються збитки за зрубану деревину — від 42 до дев’яти тисяч гривень.

В операції “Новорічна ялинка” задіяні майже 150 правоохоронців. Разом з працівниками лісової охорони вони щоденно проводять рейди. Втім, затримати всіх лісорубів вони не можуть, тому закликають покупців ялинок питати у продавців про походження святкових дерев і вимагати документи.