Найпопулярніший для рівнян улітку і єдиний від нас до півострова Ковель-Сімферополь спровокував справжній ажіотаж, хоч і літо ще не почалося. На найближчі дати поки можна придбати місце у плацкарті, а ось на день, до якого ще 45 діб, квитків у касі не виявилося.

Таку відповідь у касі ми почули намагаючись придбати квиток за 45 діб до поїздки, як радять залізничники. Хоча на переддень, 8 липня, квитки були, у плацкартний вагон: верхні, бічні полиці. Зазвичай такі місця теж розкуповують. Мовляв, краще щось — ніж нічого. Люди нарікають, буцімто квитки бронюють залізничники, або наближені до них. Згодом перепродують дорожче. Начальник вокзалу станції Рівне заперечує такі плітки. Пояснює: квитки розкуповують через інтернет та пошту. А бронювати білети може будь хто із пасажирів.

Михайло та Олеся їдуть на Черкащину, купатимуться там у Дніпрі. Квитки придбали на потяг Ковель-Сімферополь, у плацкарт як і хотіли, щоб зекономити на проїзді.

Вперше до Криму зібрався Микола Тихончук. Поїздка у потязі Ковель-Сімферополь буде для чоловіка першою. Про комфорт знає лише з розповідей.