За радянських часів воно називалося "ВУЗ Прилад" і за задумом там мали виготовляти обладнання для шкільних та університетських лабораторій. Але завершити споруду не встигли. Тепер за порожні приміщення вирішив узятися обласний центр зайнятості.

Підприємство почали будувати ще в 1985 році. На даний момент основний корпус пустує. Підсобні приміщення знімають орендарі. А саме колишнє державне наукове підприємство "Потенціал ЕКО" належить Міністерству освіти і науки України.

У фонді державного майна кажуть, підприємство ніяк не використовується, тому адміністрація області шукає шляхи вирішення цієї проблеми.

Саме сюди і приїхав директор державного центру зайнятості. Разом з керівниками області він оглянув об'єкт. Каже, в рівненській області 40 відсотків людей, які стоять на обліку в обласному центрі зайнятості, не мають ніякої спеціальності, або володіють фахом, який не затребуваний на ринку праці.

Керівник області запевняє, робить все для того, аби область була інвестиційно привабливою. Більше того, каже губернатор, закордонні бізнесмени вже їдуть, але для їх підприємств не вистачає спеціалістів. Тому потрібно перепрофілювати тих, чия спеціальність нині не потрібна.

Коли почнеться добудова об'єкту, ще невідомо. У центрі зайнятості кажуть, як тільки виділять гроші розпочнуть роботу.