У Рівному таки з'явиться 50-метровий басейн. За це сьогодні проголосували депутати під час сесії міської ради. Хоча питання виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію знову переросло у політичні ігри та дискусії. Також міські обранці підтримали програму компенсації пільгових перевезень у громадському транспорті міста та все ж приєднались до європейської хартії рівності жінок і чоловіків. Декомунізували одну з вулиць, хоча мешканці були проти. А ще наші журналісти помітили, що під час засідання депутати були не надто уважні. Про все це далі розповість наш Павло Невесенко.

Таке не часто побачиш - повний аншлаг на сесії Рівненської міської ради. До сесійної зали сьогодні прийшли всі 42 депутати, яких обрали від міста. Мабуть, тому на початку було дуже шумно. Але тут лідерські якості включив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. Знайте депутати, хто у місті головний.

Хоча сьогодні міські обранці мали розглянути багато питань у порядку денному, це не завадило їм займатися дуже "важливими депутатськими справами". Представниця "ЄС" Наталія Майорова активно позначала у дописі в соцмережах інших обранців. Її колега по фракції Тарас Обоїста теж дивився у телефон, чи потрапив він у число щасливчиків. А ось Галина Кульчинська та Анастасія Кулакевич вивчали проєкти рішень.

На початку сесії до депутатів звернулася мама олімпійського призера Михайла Романчука. Розповіла, які слова чує від свого сина останні 10 років. Мова йде про будівництво 50-метрового басейну на території базі ДЮСШ №2. Сьогодні обранці мали голосувати за зміни до бюджету, зокрема, й виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію для споруди. Ціна питання майже 6 мільйонів гривень. І знову на цій темі почалися спекуляції. Частина депутатів була незадоволена самим ескізом проєкту та переймалася, аби басейн не став довгобудом, адже основні кошти виділятися з держбюджету. Основна перепалка трапилася між фракціями "Свобода", "Слуга народу" та "ЄС".

Олександр Третяк розповідає 50-метровий басейн потрібен Рівному. Втім, додає, не у такому вигляді, яким є на ескізах.

Готельні номери, про які говорить очільник Рівного є нічим іншим, як частиною тренувальної бази. Директорка спортшколи, на базі якої планують побудувати басейн, Анна Хлістунова Шарпар зауважила, що таким чином спортсменам буде простіше готуватися до важливих змагань. Плюс до всього місто може за рахунок цього заробити кошти до бюджету.

Після перерви та дискусій депутати все-таки проголосували за виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію. А Анатолій Чугуєвець передав прохання мешканців вулиць Дворецька та Басівкутська. Через будівництво кільця на перехресті вулиць Макарова-Дубенська дорога на Дворецькій потребує капітального ремонту. Попросив представник партії "За майбутнє" і облаштувати ще одне кільце у Рівному - на перехресті вулиці Ярослава Гашека, Дворецька та Басівкутська. Нині там замість кільця помаранчеві конуси, які стали уже прикладом для насмішок.

Далі Анатолій Чугуєвець наголосив міським обранцям і про проєкт рішення про приєднання Рівного до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків. Розповідає, він за рівність та недопущення дискримінації людей за певними ознаками. Втім, зауважив, погано, коли за добрими справами намагаються прикрити погане. 

Авторка проєкту Олена Хотенко парирувала виступ Анатолія Чугуєвця. Її виступ був дуже емоційним.

Потому депутати таки підтримали приєднання Рівного до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків.

Також на сесію прийшла представниця громади, яка мешкає на вулиці Миколи Островського. Її міські обранці хотіли перейменувати. Розповіла, вони проти такої ініціативи. Втім, міські обранці пояснили жінці - Микола Островський це персона, яка чинала геноцид проти українців, відтак потрапляє під закон про декомунізацію. Рішенням депутатів тепер вулиця називатиметься Покровською.

Також Рівненська міська рада підтримала програму компенсації пільгових перевезень у громадському транспорті міста у 2022 році. Для цього необхідно 65 мільйонів гривень. І начебто й депутати переживають за долю міста і, навіть, інколи приймають правильні рішення, але при цьому всьому не забувають обливати фракції-конкурентів та не перестають мірятися політичними стягами. Вочевидь, така їхня сутність.

Читайте також: Просять виділити землю: у Рівному учасники бойових дій хочуть збудувати реабілітаційний центр (ВІДЕО)