У Рівному родина придбала пральний порошок відомого бренду на сайті оголошень. Вже після першого використання виявили, що одяг не виправся. Пізніше почали роздивлятися миючий засіб та зрозуміли, що у пакуванні звичайна сіль. Продавець повертати кошти за товар відмовився та зник. Як не потрапити на гачок шахраїв та на що звертати увагу під час покупок - розкаже Яна Євтушок.

Дружина пана Святослава кілька днів тому замовила на відомому сайті оголошень пральний порошок. Подружжя вирішило придбати відразу 15 кг. Гроші перевели власниці на картку. А вже ввечері чоловік забрав побутову хімію при зустрічі. Заплатив за товар 600 грн.

За словами Святослава, при зустрічі жінка, яка віддавала пральний порошок, ніяких підозр у нього не викликала. Більше того, коли подружжя виявило підробку, спочатку, навіть, виправдовувалась. Мовляв, із товаром все добре і вона сама таким пере речі.

Чоловік, звернувся із зверненням у Держпродспоживслужбу. Прагнув, аби фахівці провели лабораторне дослідження і визначили склад придбаного товару. Втім, в управлінні пану Святославу відповіли, що не мають на це права, оскільки пральний засіб був придбаний з рук. За словами спеціалістів, аби відрізнити оригінальний мийний засіб від фальсифікату, важливо звернути увагу на маркування.

На відрах, які придбала родина Святослава цих маркувань не було. Коли чоловік з жінкою зрозуміли, що потрапили у пастку шахраїв - звернулися у поліцію. Наразі, за цим фактом триває розслідування.

Нині на тому ж сайті є безліч оголошень від тієї ж самої жінки. Акаунт підписаний під іменем Ольга. Тут вона і кисневі відбілювачі продає, фотоальбом та інші побутові речі. Ми зв'язалися за вказаним номером, втім жінка запевнила, ніякого відношення до вищезгаданої ситуації немає.

До слова, у Рівному це вже не поодинокий випадок. Товариші пана Святослава теж натрапили на, так званий, пральний порошок, замість якого виявили кухонну сіль. Правоохоронці звертаються до громадян бути обережними та обачними під час покупок в інтернеті, не полінуватися зайвий раз розпитати продавця та ретельно оглянути товар, аби не стати жертвою шахраїв. 

Читайте також: У школі на Рівненщині невакциновані вчителі робитимуть ПЛР-тести кожні три дні, аби працювати (ВІДЕО)