Уже скоро Мишу замінить Бик. Прийдешнього Нового року з нетерпінням очікують рівняни і розмірковують, чого чекати від упертої рогатої тварини. Тим часом ближче познайомитися із бичком вирішила Анна Яцук. Каже, він справжній красень і боятися його не варто.

У закритому сільськогосподарському акціонерному товаристві "Плодорозсадник" вирощують 60 бичків різного віку. Доглядають за ними у більшості жінки. Кажуть, тварин не бояться, адже до них вже звикли. Ексклюзивністю биків є їхня українська чорно-ряба порода.

Найбільше працівники фермерського господарства пишаються биком на прізвисько Бакс. Важить цей красень 500 кілограмів. Поки він найбільший серед усіх. Хоча маса тіла його попередника становила понад тонну. Ветеринарний лікар Сергій Орлов розповідає, що бики - спокійні тварини. Щоправда, передбачити їхні дії важко.

Бики бачать все у чорно-білих відтінках, кажуть зоологи. Тому розповіді про дратівливий червоний колір — лише казки. Також фахівці переконують: ці тварини не такі дратівливі як думають про них люди. Судячи з усього, боятися приходу року Бика - не варто. Щоправда, яким він буде - покаже час.