Експрокурор, якого звинувачують у смертельному ДТП, залишиться вдома. Йому так і не змінили запобіжний захід. Іван Скобух автомобілем збив на смерть скутеристку. Аварія сталась ще у вересні у Сарненському районі. Рідні загиблої кажуть, тоді водій ледь тримався на ногах і мав різкий запах алкоголю. Спершу чоловік опинився в ізоляторі тимчасового тримання. Вже незабаром міський суд Рівного відпустив підозрюваного під домашній арешт. Як родичі загиблої, так і обласна прокуратура з таким рішенням не згодні. Подали апеляцію. На засіданні був Дмитро Тригубець.

Експрокурор Іван Скобух, який збив на смерть матір трьох дітей, і далі сидітиме вдома. Нагадаємо, його міський суд Рівного відпустив під домашній арешт, адже доказів того, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння, виявляється, просто не існує.

Аварія трапилась ще у вересні. Жінка, яка працювала допізна у одному із ресторацій у Сарнах, поверталась додому в Немовичі на скутері. Їхала в рефлективному одязі, однак навіть той її не врятував. Скобух на своєму кросовері рухався в попутному напрямку. За його версією, пес, який перебував у салоні авто, нібито кинувся йому під ноги, тому він відволікся від кермування. Родичі, отримавши звістку про трагедію, відразу кинулись на місце події, побачене їх просто приголомшило.

На місці його не освідували, чому цього не зробили в медзакладі пізніше - також невідомо. На момент засідання у міському суді - результатів експертизи не було. Тому чоловіка відправили з під варти просто додому. Його колеги з обласної прокуратури з рішенням не згодні тож пішли в апеляцію. Сьогодні перше засідання, перед ним журналістам повідомили: Скобух захворів, то ж буде по відеозв'язку. Натомість далі - він навіть і на нього не вийшов. Його адвокат надав суду медичну довідку про хворобу - тож продовження засідання залишилось під питанням.

От тільки домівок у Скобуха немає, одні лишень земельні ділянки. Проте звернемо увагу на його родичів: у декларації за 17-ий рік він вказує - увага - 4 квартири: три з яких у Рівному та одна в Сарнах - усі вони офіційно належать його батьку. Попри відсутність відповідних доходів є нерухомість і у дружини експрокурора - в Обарові, що неподалік Рівного. На ділянці площею у 17 сотих гектара - справжній двохповерховий маєток - у 360 квадратів. Можливо, саме через проблеми з деклараціями Скобух і не пройшов прокурорську переатестацію та подався в адвокати. Рідні бояться, можновладцю, який чимало підзаробив за часи своєї правоохоронної діяльності - все зійде з рук.

Згідно з розкладом засідання мало б розпочатись ще о 10 годині ранку. Після майже години очікування - вийшов суддя та повідомив, що колегія, обговорює негласні слідчі дії та доцільність їх проведення.

Що збирається розслідувати суд і яким буде рішення феміди, нині невідомо. Адже з причини відсутності Скобуха - розгляд його справи перенесли на 18 листопада.

Читайте також: Поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві рівнянки громадянина Туреччини