У Палаці дітей та молоді відбувся етноконцерт за участю зразкового фольклорного гурту "Весняночка" та народного фольклорного молодіжного гурту "Веснянка". А молодіжний театр "Від ліхтаря" презентував перфомативну виставу "Відсутність".

Переможець і учасник багатьох фольклорних фестивалів в Україні та за кордоном етнокультурний центр "Веснянка" демонстрував всім охочим українські народні танці. Метою створення цього колективу було збереження і успадкування культури рівненського полісся дітьми і молоддю. На сьогоднішній день у "Веснянці" займається понад сто п'ятдесят дітей різного віку. А до його складу входить три творчих колективи: "Весняночка", "веснянка" і "Сільська музика".

Учасники колективу переконані, що вони зберігають пам'ять про народні традиції, адже сучасна молодь забула про своє коріння.

Традиційні українські народні пісні, хороводи і одяг переносять глядача із зали в українське село. Від українських народних танців до високого мистецтва декілька метрів. У театральній залі демонструють перфомативну виставу "Відсутність".

Вистава дійсно незвична, адже актори в ній грають свої ролі без слів і без музичного супроводу. У виставі приймають участь п'ять акторів. Грою показують поведінку людей в житті.