За офіційною статистикою, в місті Рівному є 988 вуличних гідрантів. Це старі радянські підземні гідранти. Важливо, що 940 з них в робочому стані, а 48 потребують капітального ремонту. Частину пожежних гідрантів під час ремонту доріг взагалі заасфальтовують.

Пожежний автомобіль використовує власний запас води за 5 хв. Дозаправка можлива або від гідранту, або безпосередньо з водойми. Наразі альтернативи підземним гідрантам в Рівному нема, адже річка Устя, озеро та інші водойми міліють через засухи та загальне падіння грунтових вод.

Незважаючи на свою дешевизну - підземні гідранти мають певні мінуси. Так, для прикладу, часто доступ до гідрантів перекривають припарковані автомобілі, крім цього зимою підземні гідранти не розчищаються, а тому пожежним бригадам необхідно викопувати їх зі снігу, усе це, в свою чергу, сповільнює рятувальникив. Таким чином вони втрачають час, якого під час пожежі вкрай мало.

Під час гасіння пожежі у Рівненському обласному музично-драматичному театрі пожежники довго не могли знайти додаткове джерело води, адже більшість автомобілів були припарковані на колодязях підземних гідрантів.

Таким чином перевага наземних гідрантів полягає в тому, що до них пожежники можуть швидше приєнатись, крім цього їх важко заблокувати. Отже, рятувальники мають набагато більше часу щоб усунути небезпеку, а саме під час гасіння пожеж та під час проведення рятувальних операцій.

Допомогти рятувальникам може кожен рівнянин. Адже, 17 вересня стартувало голосування за проєкти громадського бюджету міста. Серед них є проєкт встановлення наземного протипожежного водопостачання (гідрантів) в місті.

 Читайте також: Поліція Рівненщини запрошує старшокласників на навчання