Україна посилила захист кордону з Білоруссю. А все через "Захід 2021". Це спільні навчання Росії та Білорусі. У них беруть участь 200 тисяч військових, задіяні літаки та бойова техніка. Українські прикордонники посилили охорону на кордоні з Білоруссю. Залучили додаткові сили та спеціальні підрозділи. Анна Яцук, побувала на міжнародному пункті пропуску "Городище", який сполучає Україну та Білорусь і зараз розповість яка там ситуація.

Вдень та вночі патрулюють прикордонники. Збільшено кількість та щільність нарядів. Інспектори обходять територію на межі із Білоруссю. Обов'язково зі службовою собакою.

Оглядають контрольно - слідову смугу на державному кордоні. Таким чином дуже легко помітити порушників.

Україна посилила охорону кордону з Білоруссю через «Захід-2021». Це спільні масштабні навчанні Росії та Білорусі. Відбуваються на території двох держав. Неподалік і кордонів з Україною.

Це міжнародний автомобільний пункт пропуску через державний кордон України на кордоні з Білоруссю.

І хоча даний пункт пропуску закритий. Українські прикордоннику всеодно напоготові. Залучили додаткові засоби та сили.

Додають, наразі ситуація спокійна, жодних порушень не має. Зберігають спокій і жителі села Городище. Воно найближче до кордону. Сезон збору картоплі у розпалі. Кажуть, не вродила.

Про масштабні навчання сусідів - чули - по телевізору.

Та все ж певна пересторога є. Зважають місцеві і на повір'я старожил.

Прикордонники заспокоюють. Залучили достатньо сил та засобів аби вчасно зреагувати на будь яку загрозу.

Кажуть, наразі ситуація контрольована. Нагадаємо, весною цього року Росія масово перекидала війська до українського кордону і накопичувала там техніку. В Україні тоді теж заявляли про масштабну загрозу. Дані російсько-білоруські навчання «Захід-2021» триватимуть до 16 вересня. Далі техніка і військові повернуться у місця дислокації. 

Читайте також: На Рівненщині в одній громаді ремонтують одразу три дороги (ФОТО)