Головного лікаря діагностичного центру Романа Шустика звільнили з посади. Відповідне розпорядження з'явилося сьогодні на сайті Рівненської обласної ради. Таке рішення підписав перший заступник керівника області Сергій Свисталюк. І це при тому, що сам Сергій Кондрачук вчора підписав заяву на виділення відпустки Роману Шустику. Як показала практика відпустка екс-керівника закладу буде довготривалою. Сам же Роман Шустик називає таке рішення політичними іграми і так просто це не залишить. Павло Невесенко продовжить.

 Епопея зі звільненням Романа Шустика керівника діагностичного центру дійшла фіналу. Відсьогодні він не обіймає займану посаду. Розповідає, що не погоджується з розпорядженням і вважає дане рішення суто політичним.

Розпорядження про звільнення Романа Шустика сьогоднішнім числом підписав перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк. Буцімто зробити це рекомендувала комісія, яка проводила службове розслідування два місяці у діагностичному центрі. Усе через заборгованість по заробітній платі, яка на сьогоднішній день становить більше 4 мільйонів гривень.

При цьому Роман Шустик розповідає він знав, ще у червні про можливу затримку зарплати і повідомляв про це керівництво області. Додає його вини тут немає, як керівника. Усе через національну службу охорони здоров'я України. При цьому у закладі уже почали погашувати заборгованість.

Керівник фракції слуга Народу Андрій Карауш також вважає звільнення Романа Шустика суто політичним. Адже останній є представником конкурентної партії до так званої більшості в облраді і самого керівника області Сергія Кондрачука. Тим більше, що нині знову все більше говорять, що Сергія Кондрачука хочуть посунути з посади.

А Рівненська волонтерка Вікторія Шинкаренко взагалі вважає, що керівникам комунальних закладів варто заборонити балотуватися від будь-якої політсили. Адже фракція Слуга народу набрала квоти в облраду і завдяки в тому числі високому авторитету Романа Шустика. У підсумку той став просто розмінною монетою у брудних політичних розбірках.

Історія зі звільненням Романа Шустика тягнеться вже два місяці. Ще з липня цього літа. Ще більш дивним виглядає заява підписана Сергієм Кондрачуком відучора про надання відпустки для Романа Шустика. Нині ж пропонуємо послухати, як 8 липня у коментарі нашому телеканалу Сергій Кондрачук бідкався, що все таки розпочато службове розслідування проти керівника діагностичного центру.

Ми намагалися зв'язатися з першим заступником голови облради Сергієм Свисталюком. Втім на наші дзвінки він не відповідав. Сам же Роман Шустик буде оскаржувати своє звільнення у суді. І хоча й Сергій Кондрачук неодноразово говорив, що Роман Шустик цінний кадр, то вочевидь коли варто погратися у політику та насолити конкурентам - цінність будь-чого не розглядається.

 Читайте також: Рівнянка придумала оригінальний "Календар патріота"