Двоє обвинувачених у вбивстві чекають свого вироку і СІЗО вже 9 років. У 2012 злочинці проникли в будинок родини Римчуків. Рівнянку закатували та вбили. А чоловіки намагалися замаскувати злочин та влаштували пожежу. Чому судова тяганина триває роками та чому засідання вкотре переносять - у сюжеті Анастасії Ковальчук.

Павло Глобін та Павло Матюк сидять в слідчому ізоляторі з 2012 року. Їх звинувачують в умисному вбивстві. 9 років тому злочинці проникли в помешкання родини Римчуків. Вони пограбували та задушили рівнянку. А згодом хотіли замаскувати злочин і влаштували пожежу. З того часу обвинувачені так і не отримали вироку. Адже засідання роками переносять. Цього разу теж знайшлася причина.

Прокурор запропонував перенести суд на наступний день. А ось в обвинувачених - інша думка.

Справа в тому, що присяжні вже не вперше не з'являються на засідання по цій справі. Цьому у Павла Глобіна є логічне пояснення.

Все ж із датою наступного засідання - визначилися.

Малоймовірно, що за 5 днів ситуація якось зміниться. Адже присяжний не з'являється вже не вперше. Хоча, раніше були й інші причини відкласти засідання - клопотання обвинувачених, заміна адвокатів, неповний склад суду. Тож коли багаторічна судова тяганина закінчиться і винних покарають невідомо.

Читайте також: На Рівненщині СБУ припинила незаконний видобуток базальту (ВІДЕО)