У рівненському апеляційному суді розглянули резонансну справу вбивства, що трапилося у Старому Селі в 2019 році. Тоді, авторитета на прізвисько «Американець» Павла Павловича визнали винним у вбивстві місцевого жителя. Авторитету суд дав 15 років, як організатору, а його трьом кілерам – по 14 з половиною. Сьогодні, 6 серпня, обвинувачені оскаржували рішення суду. Подробиці розповість Яна Євтушок.

Закатував людину - відповідай довічно. З такими плакатами під стінами Рівненського апеляційного суду зібралися мітингувальники. Люди прагнуть, аби обвинуваченим винесли найжорсткіше покарання. Нагадаємо, 7 лютого 2019 року в Старому Селі біля власного будинку розстріляли 30-річного Юрія Пишняка. Чоловіка вбили на замовлення місцевого авторитета Павла Павловича, якого в Старому Селі називають «Американцем».

Справу за вбивством Юрія Пишняка почали розглядати у вересні 2019.

Відтак, авторитету суд дав 15 років, як організатору, а його трьом кілерам – по 14 з половиною, оскільки, Кузнецовська феміда вирішила, що довічне покарання надто суворе для Американця та його спільників. Втім, сьогодні, 6 серпня, відбулося засідання у Рівненському апеляційному суді за скаргою обвинувачених та потерпілих. Відтак, підсудні просять менший вирок, а, потерпілі - навпаки. Проте, на початку прокурор подав клопотання про продовження міри запобіжного для обвинувачених.

Адвокати підсудних цьому заперечили. Оскільки, не були ознайомлені з даним клопотанням. Тож наявність ризиків, які існують, вважають не обгрунтованими.

До слова, суд прийняв рішення зробити перерву на 3 години. Після чого чотирьом обвинуваченим у вбивстві Юрія Пишняка продожили міру запобіжного заходу на термін 60 діб.

Читайте також: На Рівненщині суд присудив чоловікові 5 з половиною років за грабіж пенсіонера