Фото: АрміяInform
На Рівненському військовому полігоні окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького проводить етап командно-штабних навчань за G-структурою.

Підрозділи відпрацьовують ведення наступальних дій з переходом в оборону та передачу оборонної смуги іншій частині. Далі – наступ з положення безпосереднього зіткнення.

«Нині триває практичний етап командно-штабних навчань з позначенням дій на місцевості, які відбуваються на підставі рішень, ухвалених командиром бригади та батальйонів. Апарат керівництва з-поміж офіцерів Оперативного командування «Північ» відповідно здійснює корегування», – розповів командувач військ ОК «Північ» та керівник навчання генерал-майор Валерій Залужний. «На цьому етапі широко застосовують засоби радіоелектронної боротьби, намагаємось заглушити роботу радіостанцій. Також я запропонував проведення підрозділами рейдових дій тилами умовного противника».

Ці навчання за своєю інтенсивністю сприяють виробленню в особового складу вміння швидко працювати з формалізованими документами, дотримуючись процедур планування, та ухвалювати рішення на картах в обмеженому проміжку часу. Вони є найефективнішими для командної і штабної ланки та підрозділів, залучених до практичних дій.

Джерело: Район.Рівне

Читайте також: Через сильний порив вітру на Рівненщині впало дерево (ФОТО)