М'ясні продукти по-азербайджанськи. В Гощанському районі кавказці будуватимуть завод із виробництва напівфабрикатів. Сьогодні обласні чиновники підписали меморандум про співпрацю з інвестором. Подробиці кавказької кухні для рівнян дізнавався Ігор Шумик.

Пельмені, голубці, вареники з гощанського заводу через півроку годуватимуть усю Рівне нщину — обіцяють чиновники. У Бугрині будують новенький завод азербайджанці. Інвестори розщедрилися на 10 мільйонів євро. Кажуть, Гощанський район обрали невипадково. Генеральний директор ТОВ "Країна смаку" Ільхам Шаміл Огли Аббасов зауважив:

— Ми їздили по всій Україні, були в інших областях. А коли приїхали в Рівне , у першу чергу нам сподобалось його розташування, географічні, стратегічні обєкти, тут є і робочий поетнціал. Тому й вирішили тут залишитись.

Продукцію вироблятимуть руками українців. Інвестори розраховують на 600 працюючих. І не лише місцевих жителів, а й і приїжджих. Для них навіть гуртожиток планують побудувати. За добу обіцяють виготовляти 100 тонн продукції.

Фінансова криза будівництво заводу на півдорозі не зупинить — розповідають інвестори. Мовляв, компанія незалежна від банків. Сировину для продукції купуватимуть у місцевих фермерів.

В Україні подібний завод кілька років працює у Броварах. Компанія-інвестор та чиновники переконані: стабільний заробіток людям гарантований. А якісні напівфабрикати рівняни скуштують вже влітку.