У Рівному триває суд над головою Громадської організації "Правий сектор Захід" Давидом Ніколаєвим. Чоловіку інкримінують замовне вбивство, яке працівники СБУ інсценували. Володимир Куб'юк, якого нібито мали вбити, лишився живим. Зараз він проходить у справі як потерпілий. Сьогодні Давиду Ніколієву мали продовжити запобіжний захід. Адвокати наполягали на домашньому арешті. Чи вийшов із СІЗО Давид Ніколаєв, знає Дмитро Тригубець.

Адвокат Давида Ніколаєва не стримує емоцій в ході чергового судового засідання по його справі. Нагадаємо, активіст більше року сидить у СІЗО за звинуваченням в умисному вбивстві іншого громадського активіста Володимира Куб'юка.

Щоб затримати екс-очільника Правого Сектору Ніколаєва, вбивство активіста якого він начебто замовив - зімітували. Виконавши завдання, кілер зустрівся з Давидом для того, аби прозвітувати, і саме тоді співробітники СБУ його і затримали. А вже сьогодні вирішували - чи продовжувати йому тримання під вартою.

На думку прокурора, Давид Ніколаєв, який був учасником АТО, схильний до радикальних та необдуманих дій, тому, на його думку, повинен сидіти у СІЗО, адже несе суспільну небезпеку.

І хоча до цієї справи є питання з приводу доказів. Громадська діяльність Давида Ніколаєва є неоднозначною. На річницю розстрілів на майдані активісти разом з Ніколаєвим захопили готель Козацький, який знаходиться неподалік центральної площі країни. Тоді вони вимагали відставки уряду, хоча діяли не зовсім законним шляхом, який скоріше нагадує рейдерство.

Його жінка також демонструє свій протест трохи дивним чином. Прямо перед судовим засіданням спровокувала конфлікт з правоохоронцями. Каже, складайте на мене протокол, але маску в суді я не одягну.

Жінка все ж відмовилась одягати засіб індивідуального захисту, тому на суд її не пустили. Повертаючись до суті справи, стає зрозуміло, що при наявності 11-ти заявлених свідків та ще двох зі сторони обвинувачення, справа буде розглядатись ще не один рік. Зважаючи що сам потерпілий - Кубюк - на засідання не ходить.

До слова, клопотання прокурора судді задовільнили частково. Тримання під вартою активісту продовжили, однак не на два місяці, а на 30 днів.

Читайте також: Бурштинові рейди на Рівненщині: поліцейські вилучили понад 65 кілограмів бурштину, 11 мотопомп та транспорт