Вони постійно мають справу з дорогоцінними матеріалами. Їх робота потребує посидючості та точності. Напередодні весь світ відзначив день ювеліра. Ця професія має довгу історію, адже люди завжди любили себе прикрашати. За лаштунки, до одного із рівненських майстрів, який робить коштовні прикраси, вдалося потрапити і нашій знімальній групі.

Скромний та творчий. Це рівненський ювелір Олександр Куліков. Нині чоловік має власну майстерню з виготовлення прикрас із коштовних металів та каміння, займається він і реставрацією старовинних предметів. Професію ювеліра прийнято вважати творчою, однак без знань у хімії і математиці буде складно. Крім того, потрібно оволодіти і спеціальним інструментом. Однак, основне говорить, Олександр отримати можливість працювати у таких умовах, де ніхто б не відволікав.

Ювелір працює із дорогоцінними металами, переважно з золотом, вже 20 років. Його клієнти живуть не лише у Рівному чи інших куточках нашої країни, чимало замовлень Олександр отримує з-за кордону. Нині трудиться над виготовленням особливого значка та кулона.

Чоловік не повторює власні роботи, завжди прагне знайти цікаве та унікальне замовлення.

Надихають творити Олександра роботи визначних світових майстрів. Перконаний кожен ювелір повинен якісно виконувати свою роботу.

Професія ювеліра змушує майстрів постійно розвиватися та вчитися новому. У майбутньому і Олександр Куліков планує розширити свої знання та навички у вищий школі ювелірної майстерності вже закордоном. 

Читайте також: На Рівненщині медиків навчали надавати серцево-легеневу реанімацію