Через складну епідеміологічну ситуацію в Україні Рівне, яке нині знаходиться у помаранчевій зоні, за крок до червоної. Це означає, що регіон, який потрапляє в “червону” зону карантину, зобов'язаний зупинити роботу громадського транспорту. Попри це, рівняни навіть незадоволені тим громадським транспортом, який діє зараз. Адже через карантинні обмеження, доводиться довго чекати, щоб дістатися до потрібної точки, тим більше пільговикам. Чи загрожує Рівному повторне припинення громадського транспорту - дізнавався Ілля Томашевський.

Рівне , як і інші міста України, стало заручником карантину. З кожним днем приріст захворювання стрімко збільшується і шанси потрапити до червоної зони також. Згідно з правилами МОЗУ, громадський транспорт у «червоній» зоні не працює, а це, як кажуть рівняни, ще більше погіршить ситуацію із перевезенням, особливо для пільговиків.

Міський голова Рівного запевняє, що обласний центр діє за планом Кабінету міністрів. Володимир Хомко зазначає, що змінити час перевезення пільговиків можна, але це лише призведе до більшого натовпу.

Разом з цим, рівняни пропонують посилити карантинні заходи і пускати транспорт лише у спеціальні години, як на початку карантину. Сергій Клименко опублікував відповідну петицію на сайті міської ради.

Володимир Хомко додає, що така проблема із перевезенням по всій Україні та чи вдасться її вирішити найближчим часом - поки не відомо.

Поки що Рівне у померанчевій зоні та корелюється постановою Кабінету міністрів. Якщо ж ситуація погіршиться - комісія з питань ТЕБ та НС вирішуватиме чи припинить громадський транспорт курсувати містом.

Читайте також: У Рівному пропонують посилити карантин