У водоймах Рівненського гідропарку гине риба. Кадри, на яких помітно масовий мор, зафільмували перехожі рівняни. Біля водойми вже відчувається неприємний запах. Фахівці Держпродспоживслужби виїхали на місце та взяли на експертизу проби води. Нагадаємо, влітку у водоймах гідропарку цвіла вода. Вона набула синьо - зеленого забарвлення. Тоді фахівці встановили, що причина всьому - водорості. Що сталось цього разу, намагалась з'ясувати - Яна Євтушок.

Вода зеленого кольору, різкий запах та мертва риба. Все це можна побачити у рівненському гідропарку. Жителі бідкаються, їхнє улюблене місце для відпочинку вже зовсім занедбане. Кажуть, невперше спостерігають подібне явище.

Факт масової загибелі лускатих виявили та зафіксували органи Держрибоохорони. Сьогодні вони приїхали до водойми у гідропарку. Кажуть, аби зупинити мор риби, треба встановити причину такого явища.

Версій, чому загинула риба, мешканці висували безліч: від забруднення водойми до нестачі кисню. У Держпродспоживслужбі кажуть, таке явище спостерігається упродовж трьох днів. Вочевидь, рибі не вистачає кисню.

Утилізовувати мертву рибу мають працівники Тресту зеленого господарства. Натомість, у Держпродспоживслужбі кажуть, поки потреби у цьому немає.

Точна причина мору риби у водоймах на гідропарку, поки не відома. Фахівці відібрали зразки. Результати обіцяють оприлюднити через 3 дні. Тим часом рівненські рибалки продовжують закидати вудки на водоймі. На мор не зважають, втім, не на камеру запевняють, що споживати улов не будуть. Бо риболовля на гідропарку для них це просто хобі.

Читайте також: На Гідропарку у Рівному масово гине риба (ВІДЕО)