Фабрика "Рівненчанка" єдина в Україні виготовляє сувенірних Дідів Морозів та Снігуроньок. Напередодні Нового року робота тут кипить. Чи користуються іграшки попитом - дізнавалася Анна Яцук у першому сюжеті з циклу "Новий рік по-рівненськи".

Фабрика "Рівне нчанка" єдина в Україні виготовляє сувенірних Дідів Морозів та Снігуроньок. Кожна з майстринь щодня робить майже 20 таких іграшок. Використовують при цьому лише екологічно чисті матеріали. Оформлювач новорічних прикрас Надія Василевич каже, що процес виготовлення простий. Але цьому потрібно вчитися.

Хоча продукція рівненської фабрики екологічно чиста та недорога, попитом на ринку вона не користується. Постачають її переважно у Київ та Одесу, та й то лише на період новорічних свят. Працівники "Рівне нчанки" кажуть: підприємцям значно вигідніше привозити китайські іграшки. Адже вони дешевші.

У новорічних магазинах товарів рівненської фабрики і справді немає. Переважають тут як українські, так і китайські виробники. Діди Морози та Снігуроньки вражають своїми розмірами та кольоровим наповненням. Новинкою цього року є вже вбрані зелені красуні. Продавці новорічних магазинів кажуть, що представляти товари лише одного виробника невигідно. Адже людям потрібно дати можливість вибору.

Яким товарам віддати перевагу - це вже особиста справа кожного. Але фахівці кажуть, що найперше треба думати не про красу, а про екологічний склад іграшки.