Джерело: ДСНС у Рівненській області
Вчора, 10 липня, надзвичайники 12-ї державної пожежно-рятувальної частини та ДПРЗ-2 з охорони Рівненської АЕС Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели нічні практичні перевірочні заняття на будинку підвищеної поверховості розташованому за адресою: мікрорайон Перемоги, 46.

"В спільних навчаннях були залучені черговий караул ДПРЧ-12 у складі трьох відділень та оперативний штаб пожежогасіння ДПРЗ-2 на чолі із оперативним черговим ОКВ підполковником служби цивільного захисту Миколою Слюсарем. Також для швидкої евакуації людей з верхніх поверхів будинку було задіяно автоколінчастий підйомник. Завдяки злагодженим діям бійців ДСНС умовну пожежу вдалося оперативно ліквідувати, а потерпілих безпечно евакуювати", - повідомляють на сторінці у Facebook Головного управління ДСНС у Рівне нській області.

Хоча навчання пройшли успішно, проте за результатами проведених занять було виявлено те, що існує багато перешкод для оперативного реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій, такого характеру. Однією з таких перешкод є неправильне та хаотичне паркування мешканцями міста власного автотранспорту.

Через хаотичне паркування автомобілів буває неможливо розгорнути автодрабину чи автоколінчастий підйомник для рятування людей з верхніх поверхів. Тож впорядкування паркування машин, в тому числі на проїжджих частинах вулиць, є одним з головних чинників вчасного прибуття рятувальних підрозділів.

Також, у місті енергетиків є більше 200 пожежних гідрантів, однак іноді припарковані автомобілі заважають вогнеборцям встановити пожежну автоцистерну на вододжерело.

Тож служба порятунку просить усіх водіїв толерантно відноситись до пропуску спецавтомобілів ДСНС, які курсують по місту з увімкненими проблисковими маячками та звуковим сигналом, адже лічені секунди можуть стати вирішальними для тих, хто потребує невідкладної допомоги.

Читайте також: Рівне нські рятувальники продовжують відпрацьовувати ази гасіння пожеж у багатоповерхівках (ФОТО)