Днями у Вараші померла 83-річна жінка з підтвердженим Covid-19. Ховали її у відкритій труні, а люди прощалися як під час звичайних похорон. Цей інцидент прокоментував начальних управління охорони здоров’я Олег Вівсянник на щоденному онлайн-брифінгу сьогодні, 25 червня.

Начальник управління охорони здоров'я пояснив, що жінку госпіталізували у тяжкому стані з пневмонією. Померла вона внаслідок дихальної недостатності та через загострення супутніх захворювань. На дослідження коронавірусу у неї взяли проби. Однак результати тесту стати відомі вже після того, як жінку поховали.

"Ми з цього приводу ініціювали проведення службового розслідування в спеціалізованій медико-санітарній частині №3 міста Вараш. Ми не знімаємо відповідальність з лікувально-профілактичного закладу та з лікаря, який видав тіло. Нам відомо, що родичі пацієнтки були попереджені про небезпечність проведення масових ритуальних подій", - зазначив пан Вівсянник.

За словами чиновника, ситуацію наразі контролюють, а всіх лікарів медзакладів попереджено про відповідальність у таких ситуаціях.

Читайте також: Коронавірус на Рівне нщині : зафіксовано 32 нових випадки