Фото ілюстративне
Усього в закладі інфіковано 81 людина: 28 працівників та 53 вихованки.

У Дарницькому будинку-інтернаті у Києві на Covid-19 захворіли понад 80 осіб

Через це мер міста Віталій Кличко зібрав екстрений онлайн-брифінг. Інтернат закрили на карантин, поліція охороняє заклад.

«У Києві новий осередок захворювання коронавірусом. У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 людини. Там спочатку виявили хвору жінку-робітницю. І після цього зробили ПЛР-тести всім вихованкам і персоналу закладу», — розповів він.

Мер зазначив, що у лікарні Києва госпіталізували 3 пацієнтів із числа персоналу. Інша частина персоналу – на самоізоляції вдома.

Кличко зазначив, що інфіковані вихованки закладу перебувають у задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті.

Також додав, що через спалах у столиці перевірять і протестують вихованців та персонал Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків, два міських заклади для людей похилого віку та 4 спеціалізованих заклади для жінок та чоловіків.

Довідково:

Дарницький дитячий будинок-інтернат є соціально-медичною установою ІІ профілю для постійного проживання дівчат віком від 4 до 25 років з глибокою розумовою відсталістю, які можуть самостійно пересуватись і обслуговуватись та потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

Читайте також: В Україні запустять тестування на антитіла до COVID-19?