Фото ілюстративне
Із закликом зібрати кошти на апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) для Острожецької районної лікарні звернувся голова ОТГ Тарас Гордійчук.

На своїй сторінці у Фейсбук він зазначає, що враховуючи кількість комунальних закладів, які перебувають на балансі Острожецької сільської ради, та податково-фінансову ситуацію, що склалася в Україні, бюджет громади не дозволяє профінансувати таке дороговартісне обладнання.

У 2018 році, завдяки спільним зусиллям депутатів сільської та районної рад, працівників лікарні вдалося зберегти існування КНП «Острожецька районна лікарня», шляхом передачі установи у власність об’єднаної територіальної громади.

Починаючи з січня 2018 року по цей час в лікарні проведено капітальний ремонт котельні з встановленням твердопаливного котла, замінено 180 метрів теплотраси, утеплено внутрішні теплові мережі; згідно санітарних норм замінено внутрішнє освітлення на енергозберігаюче; встановленно пандус для людей з обмеженими фізичними можливостями в будівлі амбулаторії; завдяки участі в обласному конкурсі проектів придбано медичне обладнання для зубопротезної лабораторії та стоматологічного кабінету; придбано біохімічний аналізатор та дозатор.

Загалом громадою вкладено 1940 тис.грн.

- Але в умовах сучасності ми стикнулися із проблемою пандемії COVID-19, яка у складних випадках забирає життя людей за лічені дні, і рятувати їх можливо лише у лікарнях, які забезпечені апаратами штучної вентиляції легень, - наголошує Тарас Гордійчук.

Голова громади першим зробив внесок на благодійний рахунок для придбання апарату ШВЛ, вартість якого – від 700 тисяч гривень.

Читайте також: На Рівне нщині росте кількість інфікованих COVID-19