Природа дбайливо піклується про наш організм, захищаючи його від агресії навколишнього середовища за допомогою імунної системи. Імунна система потребує підтримки і зміцнення, і зробити це при бажанні досить просто.

Трави, що підвищують імунітет

Серед найбільш популярних і ефективних природних засобів слід звернути увагу на наступні:

Ехінацея

Багаторічна красива рослина, що підвищує кількість фагоцитів в крові і тим самим допомагає позбутися від вмираючих клітин і бактерій. Комплексно впливаючи на імунну систему, ехінацея зупиняє розмноження підступних вірусів грипу та герпесу, стрептококів і стафілококів, кишкової палочки.Настойка часто використовується для поліпшення пам'яті, зниження апетиту при ожирінні, при лікуванні безпліддя і для посилення потенції. Трав'яний чай ефективно впливає при застуді, стимулюючи імунітет.

Елеутерокок

Традиційний улюблений засіб сибіряків і китайців для підвищення стійкості до стресів, поповнення енергії і зміцнення захисних функцій організму. Властивості унікальної рослини порівнюють з цілющою силою женьшеню, визнаючи, однак, більш м'який вплив першого. Природня речовина тонізує і успішно справляється з симптомами перевтоми, використовується в період реабілітації після серйозних захворювань, стимулює розумові здібності і рухову активність. Однак головна особливість рослини - успішне протистояння інфекцій.
Женьшень. Більше 5000 років "корінь життя" дарує людству свої унікальні властивості. У його складі безліч активних складових, здатних допомогти впоратися навіть з серйозною недугою. Рослина широко використовується для зміцнення імунітету, профілактики і лікування безлічі захворювань.Біологічно активні речовини, що входять до його складу, нормалізують кровообіг і газообмін, покращують діяльність серцево-судинної системи, відмінно справляються з депресією і зниженням працездатності.

Шипшина

Лікарська рослина, плоди якої визнані безсумнівним лідером за вмістом аскорбінової кислоти. Смачний і корисний настій, насичений мікроелементами та вітамінами, рекомендований для підвищення імунітету і для зміцнення стінок судин при виразці, маткових кровотечах, гастриті. Кращий засіб від вірусів і застуди покращує опірність організму і виводить з нього шлаки і токсини. Натуральний продукт широко застосовується для зміцнення імунітету вагітних жінок і дітей, доступний за ціною і ефективний ..

Перегородки волоського горіха

Тонкі перетинки смачних ласощів містять величезну кількість аскорбінової кислоти і безліч необхідних організму речовин - йод, глюкозиди, органічні кислоти і алкалоїди. Вони володіють антибактеріальними і зміцнюючими властивостями.

Лист малини

Корисна ароматна ягода - не єдина перевага популярного чагарнику. Листя його відрізняються унікальним біоскладом - в них містяться саліцилати (аналог аспірину) і органічні кислоти, аскорбінова кислота і флавоноїди, в'язкі речовини і мінеральні солі.Настоянки з листя малини надійно стоять на сторожі здоров'я в період сезонних інфекцій, при простудних захворюваннях допомагають позбутися від температури , кашлю і болю в горлі. Листя малини мають потужний імуностимулюючу дію, позбавляючи від неприємних симптомів і підвищуючи захист організму.