Таке доручення перед місцевими органами влади поставив Президент України Володимир Зеленський.

Як розповів в.о. начальника управління охорони здоров’я Рівне нської ОДА Олег Вівсянник, в області проводиться системна робота щодо збереження усієї мережі лікувально-профілактичних закладів. І жодної лікарні на період епідемії не буде закрито.

"Є такі заклади, які не виконують свою функцію і не в змозі заключити угоду з НСЗУ не лише через малу кількість пацієнтів, а й через невідповідність матеріально-технічної бази. Такі заклади реорганізовують.", - повідомив Олег Вівсянник.

Так, наразі триває реорганізація в протитуберкульозній службі – Страшівської та Острожецької протитуберкульозних лікарень. Під час реорганізації вони стануть структурними підрозділами Рівне нського обласного протитуберкульозного диспансеру.

«Ми вирішуємо питання про працевлаштування працівників, які вивільняються у відповідності до процесу реорганізації. Також будемо виносити питання на сесію обласної ради щодо матеріальних цінностей, що знаходяться на базі цих лікувально-профілактичних закладів», - зазначив керівник управління.

Також він додав, що деякі лікувальні заклади Рівне нщини мають бути готовими до перепрофілювання у разі потреби для лікування хворих від Covid-19, або ж до надання послуг обсервації.

Читайте також: На Рівне нщині підтверджено 16 нових випадків захворювання на COVID-19