Туберкульоз молодшає. У всесвітній день боротьби з цією хворобою медики констатують, все більше хворіють підлітки та молодь. Вони, на жаль, не приділяють значної уваги власному здоровю. Втім обстежитись мали змогу всі охочі рівняни. 24 березня у центрі міста встановили пересувний флюрограф.

Богдан Максютинський терпеливо стоїть в черзі аби пройти флюрографію. На здоровя каже часу не шкода. Щодня спілкується з багатьма людьми, тому хоче знати чи у нього гаразд, розповідає чоловік. У нього проблем лікарі не виявили. А от декому доводиться ставити невтішний діагноз, зітхають медики. Це хвороба соціальна - безробіття, стреси, не говорячи вже про тютюнопаління, алкоголь - от букет, в якому розцвітає туберкульоз. Найгірше те, що хвороба все молодшає Основне призначення цього пересувного флюографа - обстеження мешканців сільської місцевості. Адже, у віддалених закутках області відповідного обладнання майже не знайти. Минулоріч цей апарат виявив понад півтисячі хворих на сухоти на Рівне нщині . Фтезіатри розповідають, туберкульозників більше, однак не всі - охоче обстежуються.

Така акція в Рівному проводиться вже третій рік поспіль, однак цього не досить, говорять медики. Щоб привернути увагу до туберкульозу - потрібна і соціальна реклама і державна підтримка. Адже, сьогодні Україна займає перше місце серед країн СНД за зростанням кількості хворих на сухоти. На Рівне нщині ж минулоріч від цієї хвороби померло близько двохсот людей.