На Рівненщині діє цілодобовий обласний штаб протидії коронавірусу при облдержадміністрації. Він об'єднав профільних спеціалістів у всіх напрямах, аби вся область злагоджено могла протистояти недузі та, головне, не допустити її розповсюдження.

Починаючи із 14 березня в рамках створеного Цілодобового оперативного штабу з протидії коронавірусу при Рівне нській ОДА працює цілодобова гаряча лінія. За номером 0 800 500 078 усі охочі можуть поставити свої запитання та отримати на них відповідь у будь-який час доби. Окрім того кожні 12 годин, у тому числі нічний час, черговий заступник координує роботу штабу.

Створена інформаційна лінія та створення оперативного штабу як раз має на меті актуальне інформування населення, щоб ми не були в полоні незрозумілих чуток та інформацій. Єдиний інформаційний простір, де є суто об'єктивна і суто офіційна інформація. Тому попрошу всі випадки, які є в районах оперативно передавати в обласний штаб, - говорить голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Медики відзначають: область не могла бути готовою до того, з чим увесь світ стикнувся вперше. Проте наголошують: важливо дотримуватися головних правил: обмежити перебування у багатолюдних місцях, вести масковий режим та звертатися за лікарською допомогою при появі перших симптомів.

Сьогодні питання самоізоляції, як доводить досвід європейських країн, - досить хороша міра, яка запобігає попередженню даної інфекції. Якщо та сім'я буде знати перші кроки по самоізоляції, лікарі виявлять на ранній стадії захворювання і буде менше контактів, - розповідає заступник начальника управління охорони здоров'я Рівне нської облдержадміністрації Ігор Добровольський.

Саме самоорганізація допоможе Україні, й Рівне нщині зокрема, вистояти у цей нелегкий час, наголошує голова Рівне нської обласної держаної адміністрації.

Ті країни, де є жорстка дисципліна, вони найменше страждають від захворювання. ВОЗ визнає, що найкраще поки що справляється з коронавірусом В'єтнам, Південна Корея та Китай. Саме в Південній Кореї найменший показник смертності та розповсюдження цього вірусу. Це пов'язано з жорсткою дисципліною та самосвідомістю населення.

Тому Віталій Коваль звернувся до представників силових структур з проханням контролювати усі заходи, аби уникнути розхитування ситуації, а рівненчан закликав не панікувати й дотримуватися карантинних заходів.

Читайте також: у Рівному в четвер зупинять громадський транспорт?