Довгоочікувана сесія Рівненської обласної ради таки відбулася. На порядку денному десятки гарячих питань. Ключові: чи знімуть з посади голову та другого заступника обласної ради і бюджет. А перед тим, як це вирішити, депутати встигли і посварилися, і покричати, і навіть з поліцією у сутичку потрапили.

Не встигли депутати розпочати сесію Рівне нської обласної ради, як вже хочуть вивести «зайвих».

Володимира Ковальчука та Андрія Сальчука ще у 2018 році позбавили мандатів. Однак ті, за їхніми словами, поновилися через суд. Тепер на їхньому місці два інших депутата. Місця їм не має. Бо ж попередники навіть таблички з іменами переклеїли.

Екс-депутати спершу погоджувалися іти із зали, а потім знову поверталися. Врешті решт, після години суперечок - вийшли із зали. Далі перерва і знову конфлікт. Цього разу у сесійну залу нібито не пускали без посвідчення.

А от ключове питання зняття голови Рівне нської обласної ради Олександра Данильчука зняли з розгляду. Далі - питання бюджету розвитку, яке є частиною змін до основного бюджету. Він складає 60 мільйонів гривень. Профільна комісія запропонувала 35 мільйонів гривень не спрямовувати на будівництва та на інші об'єкти, а перенаправити на необхідне для боротьбу у разі виявлення коронавірусу на Рівне нщині .

- Перший сценарій - якщо ситуація ускладнюється, ми оперативно перекидаємо в резервний фонд і діємо по ситуації. Я переконаний, що вже сьогодні потрібно було перенаправити на медичні заклади, на закупку тестів. Якщо у нас дай Бог все буде добре, то ми збираємося після карантину і ці видатки 30 мільйонів гривень спрямовуємо, як було і запропоновано, - каже голова бюджетної комісії Рівне нської обласної ради Юрій Благодир.

Обласні обранці сперечалися і в результаті не дійшли спільного рішення. Голова оголосив перерву.

Після перерви разом з депутатами повернувся і Володимир Ковальчук:

- Мені заважають виконувати депутатські повноваження. Більше того дані пани, які зайняли оце місце залишщили пісоля себе безлад. Пошкодили наше майно.

Повернутися до порядку денного депутати не змогли, оскільки забракло одного голосу.

Відтак, сесію перенесли на 18 березня.

- В середу продовжимо сесію. Будемо спілкуватися. До середи у нас є час до середи. Ми будемо спілкуватися. Ми будемо вирішувати. Будемо повертатися до порядку денного. Компроміс треба знайти. Бо це бюджет розвитку. Це люди, це будівельні компанії, це все. Ми не запустимо область, якщо ми не приймемо бюджет розвитку, а це втрата, - резюмував голова Рівне нської облради Олександр Данильчук.

Читайте також: Сесію Рівне нської облради не починають через депутатські розбірки