Сьогодні іменини святкують Макар, Богдан, Максим та Микита. Привітання для них читайте далі.

МАКАР 

Це ім'я є у святцях, так називали багатьох хлопчиків, що народилися на Макарів день. У перекладі з давньогрецької означає: блаженний, щасливий.

Це здатні й разом з тим уперті діти з мінливим характером. Вони добрі, виконавчі й товариські, у них багато друзів, через які вони часто потрапляють у неприємні історії. Працьовиті й неконфліктні, завдяки цьому в основному й домагаються того, чого хочуть.

"Зимові" - більш замкнуті, вони "поборники прогресу", але мало кому вдається здійснити свою мрію. Під гарячу руку їм краще не потрапляти, щоправда, вони швидко відходять. Мовчуни, охотнее слухають інших.

Люблять, щоб у сім'ї було багато дітей, але часто перший шлюб буває невдалим. Макари - гарні майстри.

Успішно працюють мулярами, штукатурами, покрівельниками, ковалями, однак серед них є й музиканти, і педагоги, і воєначальники. Воліють працювати самостійно, без помічників.

Не квапляться з висновками й тому не допускають серйозних помилок. Гостинні, але самі ходити в гості не люблять.

Це ім'я відбулося від давньогрецького "макаріос" - "щасливий", і його власники повністю виправдують це значення. Їм з народження дається багато чого , про що інші мріють протягом довгих років. На жаль, не всі Макари здатні по достоїнству оцінити цей дарунок, тому він нерідко розтрачується впусту. У цей день всі віруючі поминають Макарія Єгипетського, або Олександрійського. Макарій Єгипетський не був знатного походження, замолоду він служив пастухом, а потім 60 років прожив у пустелі. На 40-му року життя рукоположений пресвітером, після чого чинив богослужіння серед численних учнів.

ПРИВІТАННЯ 

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину,
Що в Макара іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось, лише одного!!!

БОГДАН

Ім'я запозичене зі старослов'янської мови, де з'явилося як калька із грецького імені; Богдан - даний Богом.

Богдан часто буває довгоочікуваною, пізньою і єдиною дитиною. Батьки, хочуть вони того чи ні, часто дають це ім'я тим дітям, чия поява на світ була пов'язана з тривогами й страхом. У дитинстві Богдан часто хворіє, легко застуджується, і мати, турбуючись про здоров'я сина, потурає всім його капризам.

Батька до виховання сина майже не допускають. Дитина дуже сильно прив'язана до матері, ревниво ставиться до тих, хто "віднімає" її в нього, і, можете бути впевнені, напевно влаштує істерику, якщо вона раптом вирішить побалакати з подружкою. З дітьми сходиться погано. У школі звичайно дружить із тим, хто має успіх у товаришів і зможе захистити його. Учиться середньо.

Здатності, навіть талант у нього є, але розвити їх повною мірою заважає властивому Богданові лінь, що, втім, з роками проходить. Дорослий Богдан - це спокійний, знаючий собі ціну чоловік. У ньому помітне прагнення гарно й ґрунтовно влаштуватися в житті. Може часом досягти високої майстерності в професії, досить конкретної, не потребуючі натхнення й імпровізації. З навколишніми трохи замкнуть і сухуватий. Скупий. З "зимових" іноді виходять художники, музиканти, воєначальники, історики.

У сімейному житті Богдан прагне до безумовного лідерства. У дружині найбільше цінує покірність, "тримає її в строгості", навіть здатний прикрикнути на неї в присутності сторонніх людей. Такий він не тільки із дружиною. Багато хто зауважують у ньому зарозумілість і категоричність, не завжди доречні принциповість і впертість.

Випивши, Богдан починає сперечатися по найменшому приводу, зовсім не намагаючись вникнути в суть суперечки або у доводи опонента. Разом з тим у нього є багато якостей, що роблять його гарним чоловіком. Приміром, він наполегливий у пошуках додаткового заробітку, непогано майструє, ощадливий у витратах. Єдине, на що він не жалує грошей, це відпочинок. У відпустку любить відправлятися всією сім'єю. Богдан - однолюб і в ревнощах стає невпізнанний.

Негативні якості небагато зм'якшені в "весняних" і "літніх" Богданов. Але запам'ятаєте: спиртне в будинку, де є Богдан, повинне з'являтися як можна рідше.

ПРИВІТАННЯ

Хай Богдану життєву дорогу
Встеляють небесні зірки,
І ангел твій хоронитель,
Хай буде з тобою завжди!
Щоб ти кожної миті відчув
Богородиці щиру опіку.
Бог з неба тобі хай дарує
Щастя, здоров’я і довгого віку.

МАКСИМ 

Ім'я походить від латинського слова "максимус", що означає "найбільший".

У дитинстві Максим не приносить батькам і вчителям ніяких турбот. Він добре вчиться, у нього нормальні відносини з однолітками. Читає різні книги, і в нього розвивається багата уява. Із задоволенням ходить у театр на дитячі спектаклі. У дорослого Максима може не все ладитися.

Йому не вистачає вольових якостей, упевненості в собі, завзятості й напористості. Він позбавлений "пробивних" здатностей і до того ж має звичку у всьому сумніватися. Але незважаючи на ці недоліки, Максим відкритий до спілкування людина. Він доброзичливий, завжди готовий надати допомогу. Намагаючись побачити в людині тільки гарне, Максим погано відрізняє гарних людей від поганих. Не ставить перед собою мети зробити кар'єру, але, захопившись якою-небудь справою, може домогтися значних результатів.

Максими успішно працюють будівельниками. ковалями, фотокореспондентами, учителями. Можуть бути політиками.

Максим рано починає звертати увагу на дівчат. До вступу в шлюб уже має великий досвід спілкування з жінками. Терплячий і не буде квапити дружину, коли вона надовго затримається перед дзеркалом. Здатний перенести й нервовий зрив у дружини, викликаний неприємностями на роботі. Але терпінням його не слід зловживати - воно не безмежне.

Любить спілкуватися з дітьми. Охоче водить їх у дитячий садок і на прогулянки, читає їм казки й допомагає робити уроки. З батьками дружини відносини складаються благополучно. У шлюбі вірний.

ПРИВІТАННЯ

Я помолюсь за Максима всім ангелам в світі
І попрошу волошку у стиглому житі,
І попрошу здоров’я і щастя для тебе,
Радості світлої, синього неба.
Я попрошу для тебе тільки віри і сили,
Щоби біди тебе не змели, не скосили.
Я попрошу для тебе сили криці і сталі,
Щоб турботи щоденні в дорозі відстали.
Я помолюсь за тебе всім ангелам в світі,
Хай дарують роки тобі довгі і світлі.

МИКИТА 

Давньогрецького походження: переможець.

Це чоловіки, які знають собі ціну. Вони егоїстичні й цілеспрямовані, вибирають собі мету, ідуть до неї прямим шляхом. Не люблять, щоб ними командували, вони наполегливі, уперті й одночасно, чутливі й уразливі. Зовні схожі на матір, характер же в них батьківський.

Сімейне життя їх складається важко, але, люблячи дітей, воліють не розводитися. Дуже віддані сини. У цих чоловіків талант від Бога. Вони лідери, щоправда, це не поширюється на сімейне життя. Друзів у них небагато, Микита позбавлений дипломатичності, не бажає ні до кого пристосовуватися й не терпить нічиєї переваги.

"Зимові" - складні в спілкуванні, сперечальники. Працьовиті, свої плани продумують до дріб'язків. Не терплять довгих розмов по телефону. "Літнім" не дуже щастить в шлюбі, але вони терплячі. Люблять тварин, часто тримають у будинку собаку. Люблять їздити у відрядження й водити свій автомобіль (але не ремонтувати його). Турботливі сини.

Ім'я пасує людям, що народилися під знаком Зодіаку на межі між Дівою й Терезами, Тельцю, Близнюкам. Не підходить воно Скорпіонам, Стрільцям, Овнам і Левам.

ПРИВІТАННЯ

З Днем іменин, Микита, Вас
Привітати я поспішаю зараз!
Нехай радіє серце знову,
Що до Вас в долю прийшла любов!
Бажаю Вам щасливих днів,
Нехай радість Вас знайде швидше!
Ворогів бажаю розрізняти,
Щоб в житті не довелося страждати!