Учіться, читайте, чужому научайтесь і й свого не цурайтесь! 21 лютого Україна і світ відзначають день рідної мови. Це свято було започатковане у 1999 році. У світі є близько 6 000 мов, майже половина з яких перебувають під загрозою зникнення. Учні однієї з рівненських шкіл певні, українській мові зникнення не загрожує. Діти показали як варто шанувати рідну мову.

Всі у вишиванках. Не лише словами, а й рухами популяризують рідну мову. Учні першої рівненської школи озброїлись сьогодні прислів'ями, приказками, загадками, скоромовками. Молоді таланти написали й власні вірші.

Складали слова, розгадували, а наймолодші читали. Все українською, у день рідної мови.

Першокласникам поки найважче. Опановують читання та письмо. Рідну мову щодня вивчають з вчителем.

Читайте також: у Рівному встановили гігантську літеру «Ї»

У центрі Рівного сьогодні встановили велику букву "ї". В такий спосіб містяни святкують міжнародний День рідної мови. Її змайстрували з дерева і обтягнули лляною тканиною. Заввишки літера – 3,6 метра. Це найвиразніша літера української абетки, бо ніде у світі її немає. До слова, українська мову має 256 тисяч слів. Найбільша кількість їх починається на літеру "п". Найменш уживаною є "ф". А ще українська мова офіційно визнана однією з найкрасивіших: вона посідає друге місце в світі за мелодійністю.