Його лікувальні властивості зумовлені багатим вмістом аскорбінової і лимонної кислот, лимонного масла. Вони важливі в обмінних процесах організму. Велика кількість калію і цитрину сприяє зміцненню стінок судин.

Для молодості і профілактики склерозу

Для приготування засобу знадобляться свіжовичавлений сік лимона, мед і рослинне масло. Суміш готується з 1 частини лимонного соку, 2 частин меду і 0,5 частини рослинного масла. Всі компоненти ретельно перемішуються. Приймається засіб щодня по чайній ложці перед сніданком.

Для профілактики грипу

Смачне лимонне масло допомагає боротися з вірусами під час епідемій. Лимон ретельно миють і опускають в гарячу воду рівно на хвилину. Потім разом з шкіркою його прокручують в м'ясорубці. До подрібненого фрукту додають 100 грамів м'якого вершкового масла і кілька столових ложок меду. Суміш добре перемішують і зберігають в холодильнику. Використовують для бутербродів на сніданок, обіду або перекусів. Під час масового поширення грипу лимонне масло вживають до 6-8 разів на добу.

Для лікування остеопорозу та остеохондрозу

У процесі приготування цього засобу утворюється лимонно-кислий кальцій, який легко засвоюється організмом. Для настойки беруться 3 лимона і 10 курячих яєць. Яйця повинні бути свіжі і обов'язково домашні. Від них знадобиться тільки шкаралупа. Перш ніж подрібнити в пудру, її потрібно розламати на шматочки і прожарити на сухій сковорідці. Мета нагріву - знищити мікроби. Сильно смажити не слід, щоб зберегти всі корисні властивості. Оброблену шкаралупу потрібно подрібнити якомога ретельніше, до стану пудри. З лимонів вичавлюють сік і проціджують для позбавлення від м'якоті. Яєчну пудру поміщають в глибоку каструлю і заливають профільтрованим лимонним соком. Суміш почне активно пузиритися.Така реакція може йти кілька днів. Посуд закривають кришкою і поміщають на 10 діб в темне місце. Яєчна шкаралупа розчиниться - і рідина стане схожа на молоко. Приймають ліки раз в день не більше чайної ложки. Надлишок кальцію організму не потрібен.

Ліки для жінок

Незвичайний засіб, який отриманий з лимона і яєчної шкаралупи, застосовується для післяпологового очищення організму, при опущенні матки і аменореї. Ліки готуються з 2 великих або 3 середніх лимонів і шкаралупи 5 сирих курячих яєць. Вимиті лимони нарізають кубиками разом з шкіркою. Шкаралупу дрібно товчуть і змішують з лимонами. Настоюють протягом доби. Потім до суміші додають 500 мл горілки. Це засіб приймають тривало - від 3 до 6 місяців. Тричі в день, через 20 хвилин після прийому їжі, східні жінки випивають по 30 мл такої настойки.

При ослабленні зору

Перевтома, вікові зміни призводять до погіршення зору, появі болю в очах. У таких випадках рекомендується щодня вживати в їжу свіжий лимон. Хороший ефект дає і вдихання аромату лимонної шкірки.

При головному болю

Невеликий шматочок шкірки від свіжого лимона потрібно очистити від білого шару до цедри. Вологою стороною притискаємо шкірку до скроневої області. Тримаємо, поки це місце не почне пощипувати. В області скроні з'явиться червона пляма. Через короткий час головний біль повинна припинитися.