Депутати Рівненської обласної ради прийняли бюджет на 2020 рік. Цього разу обійшлося без тривалих суперечок та конфліктів. Скільки грошей виділили на освітню та медичну галузь і чого чекати жителям області в цілому - дивіться далі у сюжеті.

Сьогодні, 20 грудня, депутати Рівне нської обласної ради на позачерговому пленарному засіданні прийняли бюджет на 2020 рік. Він направлений на соціальну сферу. Оскільки такі галузі, як освітня та медична отримала дещо коштів, аніж у 2019-у.

Ріст субвенції освітньої понад 12%, медична відповідно у співставних умовах на 6% ріст , - говорить директор департаменту фінансів Рівне нської облдержадміністрації Лідія Біляк.

А ще на Рівне нщині оновиться автомобільний парк закладів екстреної медичної допомоги, оскільки для цього у державному бюджеті передбачена субвенція у розмірі 52 мільйони гривень.

Ми збільшили і гемодіаліз, і ліки та інші видатки. Я рахую, що зараз ми знаходимось ми скруті зараз знаходимось, бо бюджет на 2019 рік виконаний, але ми прийняли соціально направлений бюджет на наступний рік , - каже Олександр Данильчук.

Окрім того в півтора рази збільшена субвенція з державного бюджету на надання житла дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування порівняно з 2019 роком.

Також передаються нам окремі субвенції зі значним збільшенням, зокрема субвенція на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг, яка нам буде надходити у спеціальний фонд обласного бюджету і перерозподілятиметься для будівництва відповідно за цільовим спрямуванням для будівництва відповідно за цільовим спрямуванням ремонту і реконструкції доріг загального користування місцевого значення і комунальних доріг порівняно з поточним роком в обсязі більше ніж півтора рази.

Без конфліктів та суперечок, більшістю голосів депутатів підтримали бюджет на 2020 рік у тій редакції, яка була запропонована. Виключили лише один пункт , згідно з яким кошти бюджету розвитку розподілятимуть не лише депутати бюджетної комісії, як було досі, а всі обранці на сесії.

Дивіться також: голова Рівне нської облдержадміністрації закликав депутатів відмовитись від популізму