Аналізуємо доходи залучених підприємців у громаду, які дозволять розвиватись. Ну і власне, звідки вони взялись.

Вже незабаром на Рівне нщині у 9 новоутворених громадах пройдуть вибори. Саме тому фінансисти почали активно підбивати підсумки року і прогнозувати чи самостійне життя може стати самодостатнім. Сьогодні поглянемо на інвестиції у майбутню Великоомелянську ОТГ.

Дана громада складається з кількох сіл. Це Грушвиця Перша і Друга, Велика Омеляна, Мартинівка, Дібрівка та Вересневе. Розвиток Великої Омеляни завдячує підприємству Агропереробка, що є серйозним платником податків. Однак, левова частина коштів видатків надходила з районного та інших бюджетів.

У селі Грушвиця інвестиційний клімат значно ліпший. Все тому, що Роман Стасюк - депутат Рівне ради, котрий мешкає у Грушвиці, максимально залучає інвестиції у село.

Відтак, ми проаналізували, що левова частина районної казни та здебільшого Грушвицька складаються з надходжень компаній «Арм Еко», «Чорне море», «Чорне море плюс», ТОВ «ТВК Рамос» та підприємців Орислави Стасюк, Валентина Тростогона та Миколи Мельника.

Всі ці компанії були зареєстровані у селі, аби податки надходили до місцевої казни. Однак, оскільки минулий рік не було утворено ОТГ, частина з них йшла до районного бюджету.
Втім, ситуація зміниться і громада матиме вже серйозні кошти залучені в громаду завдяки принциповій позиції Романа Стасюка.

«В планах маю ще більше інвестицій і повну незалежність громади. Великоомелянська ОТГ буде активно розвиватись й навколишні міста і села будуть нам заздрити. Я менеджер і чітко розумію, що для цього потрібно робити, яким чином наповнити казну і почату активну розбудову громади. Чиновницькі застарілі підходи влади - відійдуть у минуле. Ми будемо залучати бюджети усіх рівнів та допомагати бізнесу розвиватись. а відтак, станемо самодостатніми й у мене усі села громади будуть рівними,» - коментує Роман Стасюк.

Загалом нині загальна сума надходжень від перелічених підприємців, становить близько 4 мільйонів гривень. Ця сума перевищує загальний бюджет Грушвицької сільської ради. А отже, такі фінансові показники можуть свідчити про майбутній успіх громади і вірну позицію місцевих підприємців, що вже сьогодні залучені в громаду і розвивають її.

 

 

 передвиборна агітація