Немовля, яке залишила невідома жінка у "вікні життя" пологового будинку відтепер офіційно має ім'я та прізвище. Нагадаємо, 20 листопада, породілля відмовилася від сина через декілька днів після його народження. Минуло трохи більше тижня, а хлопчик досі перебуває у пологовому будинку. За ним мама не повернулася. Попри це у малого вже є неабияке придане.

Хлопчику майже два тижні. Його залишила мати у "вікні життя" Рівне нського пологового відділення 20 листопада. Немовля було охайно одягнуте. Поруч лежала записка.

Було написано "Вибач синочку, не маю можливості тебе виховувати", - розповідає завідувачка відділенням інтенсивної терапії новонароджених Наталія Бойко.

А ще невідома жінка вказала групу крові дитини, щеплення які вже були зроблені та ім'я ймовірного батька. З того часу за малюком доглядають медики пологового будинку: годують, колихають та співають пісень. А вчора на комісії із захисту прав дитини його офіційно зареєстрували Щасливим Михайлом Богдановичем.

Того що його нам підкинули 20 числа, а 21 числа у нас велике свято - Михайла, і власне я думаю, що комісія до нас прислухалася, але вирішила, що даний Богом буде ще більш гарно імпонувати нашому красунчику, - каже головний лікар КНП "Пологовий будинок" Рівне нської міської ради Світлана Муравська.

Маму зареєстрували як Катерина Іванівна, а батька - Богдан Тарасович. Нині хлопчик почувається добре. Фізичних вад немає.

Іноді вередує, як кожна дитиночка, але загалом ця дитина дуже спокійно і достойно себе поводить. Мабуть знає, що ми за нього переживаємоі всі зацікавлені в тому, щоб воно знайшло любляче материнське серце, - говорить Наталія Бойко.

А поки до Михасика навідуються небайдужі рівняни.

Нам принесли жителі Рівного цілу купу допомоги. Тобто в Михасика є достатньо приданого для того, щоби його гарно вбрати, для того щоб його добре погодувати. Тут власне купа підгузків. На Нову пошту до нас приходять посилки з різних регіонів України. Ми дуже цим позитивно вражені.

У Рівне нському пологовому будинку немовля перебуватиме місяць, далі його переведуть в дитячий будинок. А вже з 21 січня його зможуть усиновити небайдужі сім'ї. 

Читайте також: у Рівному народилися богатирі